marți, 30 septembrie 2008

...iar prin parc.

Acum cativa ani, in Cluj, oriunde intorceai capul, vedeai rosu-galben-albastru. Banci, pubele de gunoi, drapele pe fiecare stalp. Toate astea din incercarea obsesiva a unui om, pe atunci primarul Clujului, Gheorghe Funar, sa demonstreze (nu stiu cui), ca Ardealul e pamant romanesc. Oricum, clujenii pareau ca nu observa densitatea de culori nationale ce ii inconjura si cu siguranta nu ii afecta sub nicio forma. Aceasta actiune inofensiva(oare?) nu ii oprea pe indragostiti sa se sarute asezati pe tricolor sau sa arunce gunoaiele in pubela tricolora.
Si ce a mai ramas, totusi, din razboiul romano-maghiar de care doar Funar stia foarte bine pe vremuri, nu si localnicii?
De cand cu dl. Boc la conducerea orasului, in afara de gropile din strazile Clujului, s’au mai dus culorile ce faceau orice turist sa creada ca a nimerit in toiul unei sarbatori nationale.
Orasul este la fel, deseurile se arunca in continuare in cosuri de gunoi,de aceasta data verzi, asezate pe fiecare stalp(asa cum trebuie in tarile civilizate), pensionarii se aseaza cu acelasi drag pe bancile din parcuri si –surpriza!!!- chiar daca sunt rosii, nu uita nimeni ca suntem in Romania.

Elegantly Wasted.

Niciun comentariu:

Blog Archive